вівторок, 8 жовтня 2013 р.

Про запровадження інноваційного проекту «Шкільний учнівський квиток» в загальноосвітніх навчальних закладах області

Відповідно до Указу Президента України від 30.09.2010 № 926/2010 «Про заходи щодо забезпечення пріоритетного розвитку освіти в Україні», постанови Кабінету Міністрів України від 13.07.2011 № 752 «Про створення Єдиної державної електронної бази з питань освіти», наказів Міністерства освіти і науки України від 10.12.2003 № 811 "Про затвердження Положення про ІВС "ОСВІТА" та Порядку замовлення, видачі та обліку документів про освіту державного зразка”, від 09.12.2008 № 1120 «Про запровадження єдиного зразка учнівського квитка», від 19.03.2010 року № 221 «Про набуття статусу інформаційно-виробничих вузлів ІВС "ОСВІТА"» та з метою запровадження учнівського квитка єдиного зразка, що виготовляється на основі фотокомп'ютерних технологій, для учнів загальноосвітніх навчальних закладів Дніпропетровській області, забезпечення його захисту від підробки та впровадження інформаційно-аналітичної системи обліку та відшкодування пільг, що надаються учням загальноосвітніх навчальних закладів України


НАКАЗУЮ:
1. З 01 вересня 2013 року запровадити інноваційний проект «Шкільний учнівський квиток» в загальноосвітніх навчальних закладах області.
2.  Регіональним центром збору інформації для виготовлення пластикових карток учнівських та студентських квитків визначити науково-виробниче підприємство «Обласний Дніпропетровський центр прикладних та інформаційних технологій»
3. Керівнику науково-виробничого підприємства «Обласний Дніпропетровський центр прикладних та  інформаційних технологій» Переяслову С.В.:
3.1. До 01.10.2013 укласти угоди із загальноосвітніми навчальними закладами області на виготовлення пластикових карток учнівських квитків.
3.2. Забезпечити  виготовлення та координацію роботи з організації замовлення, видачі та обліку учнівських квитків, що виготовляються на основі фотокомп'ютерних технологій, для учнів загальноосвітніх навчальних закладів області.
4. Керівникам управлінь, відділів освіти:
4.1. Забезпечити участь загальноосвітніх навчальних закладів області в інноваційному проекті «Шкільний учнівський квиток».
4.2. При складанні проектів бюджетного запиту на 2014 рік передбачити необхідні кошти на придбання пластикових карток учнівських квитків для дітей пільгових категорій відповідно до чинного законодавства.
5. Директорам загальноосвітніх навчальних закладів області:
5.1. До 15.09.2013 на звітніх зборах з питання створення сприятливих умов щодо належної організації навчально-виховного процесу ввіреної установи поінформувати батьківську громадскість про впровадження з 01 вересня 2013 року інноваційного проекту «Шкільний учнівський квиток» в загальноосвітніх навчальних закладах області.
5.2. До 01.10.2013 надати до управлінь, відділів освіти разом із статистичними замовленнями про потребу учнів загальноосвітнього навчального закладу в учнівських квитках згоди про збір персональних даних та дані про навчальний заклад  (додаток 1)
6. Координацію роботи щодо виконання цього наказу покласти на завідувача сектору позашкільної освіти та виховної роботи Федорченко Є.Г., контроль – на начальника управління дошкільної, позашкільної та загальної середньої освіти Середню В.Г.
Виконуючий обов’язки   директора департаменту
освіти і науки облдержадміністрації                                            А.Л. ДЕМУРА


             Додаток 1
             до наказу департаменту освіти
             і науки облдержадміністрації
                                                                                        від     23.07.  2013 р. №   591
Замовлення
на виготовлення учнівських квитків,
 що виготовляються на основі фотокомп'ютерних технологій,
для учнів загальноосвітніх навчальних закладів області
Персональні дані про учня:
     а) прізвище, ім'я, по батькові,
     б) цифрова фотографія;
Дані про навчальний заклад:
     а) повна назва навчального закладу;
     б) посада, прізвище та ініціали керівника навчального закладу;
     в) підпис керівника та печатка навчального закладу;

Немає коментарів:

Дописати коментар